ilse-driessen-QdECiEXGCBU-unsplash
Kategorie:

Korzyści z kuchenki gazowej.

Avatar
Opublikowane przez Anna

Dlaczego warto zainstalować kuchenkę gazową?

Zapewniając ciepło i styl, przyłącza gazowe łódź są świetną opcją dla tych, którzy mają dostęp do gazu ziemnego lub którzy nie mogą zainstalować pieca opalanego drewnem lub pieca wielopaliwowego, oferując jednocześnie efektywne rozwiązanie grzewcze dla domu. Od łatwej konserwacji po regulowane ustawienia — czytaj dalej, aby dowiedzieć się, dlaczego tej zimy warto zainstalować kuchenkę gazową:

Niskie koszty utrzymania

Podczas gdy piece opalane drewnem i piece wielopaliwowe wymagają czyszczenia i konserwacji przez cały rok, aby wyglądały jak najlepiej i działały wydajnie, kuchenki gazowe wymagają bardzo niewiele. Nie trzeba czyścić komina ani czyścić szyb, ponieważ kuchenki gazowe nie emitują cząsteczek dymu. Po prostu potrzebujesz corocznej obsługi przez certyfikowanego inżyniera i okazjonalnego wycierania z kurzu. Łatwy!

Regulowane ogrzewanie i timer

Zainstalowanie kominka gazowego to jeden z najłatwiejszych sposobów na dodanie ciepła i atmosfery do salonu. Nie ma potrzeby przechowywania drewna przez cały rok ani rozpalania ognia, zamiast tego można go po prostu włączyć za naciśnięciem jednego przycisku. Właściciele domów mogą kontrolować intensywność ciepła i wysokość płomienia za pomocą łatwego do kontrolowania pilota, a funkcja timera i termostatu pozwala zaprogramować włączenie ognia o określonych porach dnia. Idealne powitanie po długim dniu w pracy.

Urocza estetyka

Podobnie jak tradycyjny piec opalany drewnem, piec gazowy jest również instalowany z kanałem dymowym i oferuje ten sam wysokiej jakości stalowy korpus, realistyczne palenisko na drewno i dużą szybę wziernikową – bez konserwacji i czyszczenia.

Konserwacja

W porównaniu do palników na drewno, gazownik łódź i kominki elektryczne wymagają bardzo niewielkiej konserwacji niż te, które wykorzystują inne źródła paliwa. Ponieważ nie emitują cząstek dymu, nie ma potrzeby czyszczenia szyby ani zamiatania komina, ponieważ po każdym spaleniu nie pozostają żadne pozostałości. Kuchenka gazowa będzie jednak nadal wymagać corocznej obsługi przez wykwalifikowanego inżyniera, podczas gdy kominek elektryczny wymaga jedynie okazjonalnego czyszczenia lub odkurzania.